Vaarallisten tavaroiden ja palveluiden valvonta

Jos epäilet, että jokin tavara tai palvelu voi aiheuttaa vaaraa terveydelle tai omaisuudelle, ilmoita siitä aina ensin myyjälle.

Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) voi tehdä ilmoituksen vaarallisesta tavarasta tai palvelusta. Tukes voi tarvittaessa tutkituttaa tuotteen ja vaatia, että elinkeinonharjoittaja korjaa tuotteen puutteet tai lopettaa sen myynnin. Tukesin verkkosivuilta löytyy myös turvallisuusohjeita kuluttajille sekä tietoa tuotteiden merkinnöistä.
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto

Kunnan elintarvikevalvontaan voi ilmoittaa elintarvikkeen epäkohdista, esim. puutteellisesta hygieniasta tai pakkausmerkinnästä tai ravintolasta saadusta ruokamyrkytyksestä.
Elintarvikevalvonta

Elintarvikkeiden turvallisuuden valvonta

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira tutkii ja valvoo elintarvikkeiden turvallisuutta, markkinointia ja laatua sekä kasvien ja eläinten terveyttä.

Kunnallinen elintarvikevalvonta tarkastaa tiloja, joissa elintarvikkeita käsitellään, sekä valvoo pakkausmerkintöjä ja elintarvikehygieniaa. Terveystarkastajalle voi esittää kysymyksiä elintarvikkeista ja antaa palautetta sekä valittaa puutteellisesta hygieniasta tai pakkausmerkinnästä. Jos epäilet, että olet saanut ruokamyrkytyksen syötyäsi ravintolassa, ota yhteyttä terveystarkastajaan.
Kuntien Terveystarkastajat

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira

Päivitetty 18.5.2014 Tulosta