Viikon vinkki: On aika osallistua jälleen Puhu rahasta -haasteeseen

27.3.2017

Talousosaamisessa kaikki lähtee siitä, että raha-asiat otetaan rohkeasti arkisissa keskusteluissa esille. Arjen rahankäyttöön liittyvistä epäonnistumisista ja onnistumisista tulisi keskustella nykyistä vapaammin kotona, koulussa, töissä – missä tahansa. KKV on mukana Mun talous -verkoston haasteessa ja kannustaa puhumaan rahasta omassa lähipiirissä.

Tutustuminen uusiin maksutapoihin ja keskustelu niistä on osa talouden suunnittelua. Esimerkiksi mobiilimaksua markkinoidaan nyt erityisesti nuorille kohderyhmille, mutta myös vanhempien ikäluokkien kannattaa tietää, missä mennään.
Maksutavan valinta
Maksutavan valinta verkkokaupassa, video

Maksuhäiriöistä kannattaa puhua ja toimia ajoissa. Jos laskua ei kykene maksamaan eräpäivänä, kannattaa kertoa heti asiasta laskun lähettäjälle ja neuvotella maksuaikaa. Myös silloin, kun lasku on siirtynyt perintätoimistolle kannattaa itse olla aktiivinen ja olla yhteydessä velkojaan/perintätoimistoon.
Laskujen tai lainan maksuun voi neuvotella maksuaikaa, video
Pyydä ajoissa apua talousongelmiin, video

Mun talous -verkoston haastekampanja Puhu rahasta kannustaa tänä vuonna kansalaisia ja organisaatioita kertomaan somessa (Instagram, Twitter, Facebook & Snapchat) omia rahaan liittyviä tarinoita tai tekoja sanoin, kuvin tai videolla. Somessa: #puhurahasta #GlobalMoneyWeek #GMW2017

Ole siis rohkea, puhu rahasta ja edistä nuorten talousosaamista! Haasta myös ystäväsi, perheesi ja työkaverisi mukaan puhumaan rahasta.
Vuonna 2017 Puhu rahasta -haaste on osa kansainvälistä Global Money Week -teemaviikkoa, jota vietetään tällä viikolla 27.3.–2.4.2017, teemalla ”Learn.Save.Earn.”

Global Money Week on CYFI:n (Child & Youth Finance International) järjestämä teemaviikko, jossa kannustetaan puhumaan enemmän rahasta, säästämisestä, toimeentulosta ja muusta rahaan liittyvistä asioista lapsille ja nuorille.

Lue lisää:
Puhu rahasta, Mun talous

Päivitetty 27.3.2017 Tulosta