Viikon vinkki: Antenni-tv-verkossa muutoksia tällä viikolla – kanavat haettava uudelleen

15.5.2017

Antenni-tv-verkossa lähetystaajuudet muuttuvat ja maksu-tv-kanavat siirtyvät uuteen lähetystekniikkaan keskiviikosta 17.5. alkaen.

Kanavahaun tekeminen

Antenniverkko tv-kanavien lähetystaajuudet muuttuvat 17.5. alkaen. Muutos vaatii kuluttajalta tv-vastaanottimen kanavahaun tekemistä, jotta kaikki kanavat toimivat.

Useimmat vastaanottimet etsivät kanavat automaattisesti. Jotkin vastaanottimet edellyttävät kuluttajilta uutta kanavahakua. Tietyt vanhemmat vastaanottimet saattavat lisäksi edellyttää tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä.

Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät osoitteesta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta. Myös Digitan kuluttajapalvelun Digita Infon tekniset asiantuntijat auttavat antenni-tv-vastaanottoon liittyvissä kysymyksissä.

Viestintäviraston kanavahakuun liittyvä neuvontapalvelu on avoinna 17. – 19.5.2017 klo 14.00 – 19.00 puhelimitse numerossa 0295 390 280.

Maksu-tv-kanavat siirtyvät käyttämään DVB-T2-tekniikkaa

Antenniverkon maksu-tv-kanavat siirtyvät DVB-T2-lähetyksiin lähetystaajuuksien muutosten yhteydessä 17.5.2017, minkä jälkeen T2-tekniikalla lähetettävien kanavien katseluun tarvitaan T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi.
Antenniverkon maksu-tv-tilaaja voi tarkistaa toimivatko DVB-T2-lähetykset omalla laitteella.

  1. Jos televisiossa tai digiboksissa on TV-kortti, valitse kanavanumero 99. Jos laitteessa ei ole TV-korttia, voi asian testata valitsemalla kanavanumero 100.
  2.  Mikäli kanavalla ei näy kuvaa, tee uusi kanavahaku laitteesi käyttöohjeen mukaan ja testaa uudelleen.
  3. Jos kuva näkyy, on kaikki kunnossa. Jos taas kuva ei uuden kanavahaun jälkeenkään näy, kannattaa miettiä parasta tapaa päivittää laitteistoa.

Maksu-tv-kanavia antenniverkossa katsovien kannattaa seurata maksu-tv-operaattorinsa tiedottamista muutoksen vaikutuksista.

Vuonna 2020 suurempi muutos

Television antenniverkossa siirrytään 31.3.2020 mennessä kokonaan HD:n eli teräväpiirron mahdollistavaan DVB-T2-lähetystekniikkaan. Antennitalouksissa asuvat kuluttajat tarvitsevat television katseluun muutoksen jälkeen DVB-T2-virittimellä varustetun television tai digiboksin, jotta he näkevät tv-lähetykset muutoksen jälkeen.

Lue lisää
Television myynti ja ostaminen
www.hdtvopas.fi kertoo, miten kuluttaja voi valmistautua DVB-T2-lähetystekniikkaan siirtymiseen ja minkälaisia laitteita muutos edellyttää
Antenniverkon muutokset ja HD-lähetykset, Viestintävirasto 

 

Päivitetty 15.5.2017 Tulosta