Viikon vinkki: Mainosviestejä sisältävät liittymät - tiedä oikeutesi

2.10.2017

Operaattorit tarjoavat matkapuhelin- ja laajakaistaliittymiä, joiden sopimusehdoissa kuluttaja sitoutuu ottamaan vastaan mainoksia muun muassa teksti- ja multimediaviestillä sekä sähköpostilla.

Jos hankit mainosviestejä sisältävän liittymän, myyjän on sopimuksenteon yhteydessä kerrottava selvästi, millaista mainontaa tulet saamaan ja miten usein. Sähköistä suoramarkkinointia saa lähettää vain, jos annat siihen luvan.

Jos sinulla jo on mainosviestejä sisältävä liittymä, sinulla on aina oikeus peruuttaa mainosviestien lähettämiseen antamasi suostumus ilman seuraamuksia. Operaattori ei voi periä maksua suostumuksen peruuttamisesta, peruuttamisen käsittelemisestä tai muusta vastaavasta seikasta.

Yrityksellä ei kuitenkaan ole velvollisuutta tarjota liittymää samalla hinnalla, jos peruutat suostumuksen. Suoramarkkinointiin annetun suostumuksen peruuttamisen jälkeen vaihtoehtoja ovat esimerkiksi vaihto saman operaattorin toisen liittymätyyppiin, joka ei sisällä mainosviestejä tai toisen operaattorin liittymä

Lue lisää:
Mainosviestejä sisältävät liittymät

Päivitetty 2.10.2017 Tulosta