Viikon vinkki: Myyjä vastaa tuotteen virheestä

11.9.2017

Myyjällä on lakisääteinen virhevastuu tuotteen virheestä. Takuu on puolestaan myyjän, valmistajan tai maahantuojan ostajalle antama vapaaehtoinen lisäetu.

Myyjän vastuu tuotteen virheestä ei automaattisesti pääty takuun loppumiseen. Tuotteen viasta voit siis valittaa myyjälle takuuajan päätyttyä.

Tuotteen virhe voi tarkoittaa teknisen vian lisäksi esimerkiksi sitä, että tuote ei vastaa annettuja tietoja, sen kestoikä on lyhyempi kuin voi odottaa tai käyttöohjeet ovat puutteelliset. Näyttövelvollisuus siitä, että tuotteessa on virhe, eikä sitä esimerkiksi ole käytetty käyttöohjeiden vastaisesti, on takuuaikana myyjällä ja sen päätymisen jälkeen ostajalla.

Maksulliset tuotevakuutukset

Liikkeet markkinoivat myymilleen tuotteille, muun muassa puhelimille ja kodinkoneille, maksullisia tuotevakuutuksia korvaamaan esimerkiksi omasta syystä aiheutuneen laitteen rikkoutumisen. Varsinkin laajat kotivakuutukset kattavat kuitenkin monia vahinkoja, joten tuotevakuutus ei välttämättä tuo lisäturvaa. Kannattaa tutustua omavastuuseen ja muihin kotivakuutuksen ehtoihin ennen tuotevakuutuksen ottamista päällekkäisyyksien välttämiseksi.

Lue lisää
Takuu ja virhevastuu
Tavaran vika

Päivitetty 11.9.2017 Tulosta