Viikon vinkki: Ostajan oikeudet kotimyyntikutsuilla

20.11.2017

Kotona järjestettävissä myyntitilaisuuksissa myyjä esittelee ja myy edustamansa tuotemerkin tuotteita. Kotimyyntikutsuja koskevat kotimyynnin säännöt ja myyjän vastuulla on antaa myytävistä tuotteista ennakkotiedot:

  • Kokonaishinta veroineen ja toimituskulut sekä palautuskustannusten määrä, jos tuotetta ei voida palauttaa tavanomaisella tavalla postitse.
  • Maksuehdot.
  • Tiedot peruuttamisoikeuden käyttämistä koskevista ehdoista, määräajoista ja menettelyistä. 
  • Kotimyyntikaupan voi peruuttaa yleensä 14 päivän kuluessa tavaran vastaanottamisesta tai palvelusopimuksen tekemisestä.
  • Asiakaspalvelun yhteystiedot.

Sinulla ei ole velvollisuutta maksaa niitä kuluja, joista ei ole kerrottu. Jos tietoja peruuttamisoikeuden käyttämisestä ei ole annettu, on peruuttamisoikeus lain mukaan 12 kuukautta.

Kotimyyntisäännöksiä ei sovelleta, jos tuotteiden hinta on pienempi kuin 30 euroa. Jos kuitenkin samalla kerralla myydään useampia tuotteita, joiden yhteishinta on vähintään 30 euroa, säännöksiä sovelletaan.

Sinulle on toimitettava vahvistus tehdystä sopimuksesta, josta kannattaa tarkemmin vielä selvittää ostoksen sisältö ja esimerkiksi peruuttamisoikeuden käyttämistä koskevat ohjeet.

Lue lisää:
Kotimyynti

Päivitetty 20.11.2017 Tulosta