Viikon vinkki: Älä osta alennusmyynnistä vanhan lähetystekniikan televisiota

2.1.2018

Jos olet ostamassa uutta televisiota antennitalouteen, varmista, että laite tukee uutta lähetystekniikkaa, joka otetaan käyttöön kokonaisuudessaan vuonna 2020.

Myyjällä on velvollisuus kertoa, toimivatko myytävät laitteet uudella tekniikalla. Tieto on käytävä selvästi ilmi myös verkkokaupassa. Tarkista huolellisesti laitteiden tekniset tiedot ostovaiheessa ja ota tarvittaessa yhteys suoraan verkkokauppaan. 

Kaikki antenniverkon tv-kanavat siirtyvät Suomessa 31.3.2020 käyttämään pelkästään uutta lähetystekniikkaa. Uusi DVB-T2-lähetystekniikka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-tasoisen kuvanlaadun ja suuremman määrän perustasoisia (SD) ohjelmakanavia.

Kun muutos tapahtuu, televisiokanavat näkyvät antenniverkossa vain uutta tekniikkaa tukevalla televisiolla tai digiboksilla. Voit tarkistaa nykyisen televisiosi toimivuuden osoitteessa toimiikotelkkarini.fi

Muista ainakin nämä asiat televisio-ostoksilla:

1. TARKISTA esimerkiksi isännöitsijältä, onko asuntosi antenniverkossa.
2. KYSY neuvoa myyjältä! Lain mukaan myyjällä on velvollisuus kertoa asiakkaalle, jos vastaanottimella ei voi katsoa televisiota muutoksen jälkeen. Jos jouluksi 2017 ostamasi televisio pimeneekin vuonna 2020, eikä myyjä ole ostohetkellä kertonut asiasta, voit vaatia jälkikäteen hyvitystä.
3. VALITSE televisio tai digiboksi, jossa on DVB-T2-viritin tai joka on Antenna Ready HD -testattu.

Lue lisää
Television myynti ja ostaminen
Ostajan opas televisiokaupoille
www.toimiikotelkkarini2020.fi, Viestintävirasto


Asiasanat: Kuluttajaneuvonta
Päivitetty 2.1.2018 Tulosta