Kilpailuasioiden vastuualue

Kilpailuasioiden vastuualueella yksiköinä toimivat:

Lisäksi vastuualueella toimivat Kilpailuvalvonta 1- ja Kilpailuvalvonta 2 -yksiköiden henkilöistä koostuvat ryhmät, jotka keskittyvät kartelliselvityksiin sekä tapausten käsittelyä tukevaan taloustieteelliseen analyysiin ja juridiseen analyysiin.

  • Ylijohtaja, kilpailu-asioiden vastuualue Timo Mattila
    029 505 3332

Kilpailuvalvonta 1

Yksikkö vastaa kilpailunrajoitusten selvittämisestä seuraavilla markkinoilla:

 

Kilpailuvalvonta 2

Kartelliselvitykset

Kartelliselvityksiin keskittyvä ryhmä koostuu seuraavista
Kilpailuvalvonta 1:n ja Kilpailuvalvonta 2:n henkilöistä:

Taloustieteellinen analyysi

Tapausten käsittelyä tukevasta taloustieteellisestä analyysistä vastaa ryhmä, joka koostuu seuraavista Kilpailuvalvonta 1:n ja Kilpailuvalvonta 2:n henkilöistä:

Juridinen analyysi

Tapausten käsittelyä tukevasta juridisesta analyysistä vastaa ryhmä, joka koostuu seuraavista Kilpailuvalvonta 1:n ja Kilpailuvalvonta 2:n henkilöistä:

Kilpailun edistäminen

Yksikön tehtävänä on edistää kilpailua tarjoamalla asiantuntijapalveluita (aloitteet, lausunnot jne) päätöksentekijöille ja muille viraston sidosryhmille. Toiminnan painopistealueita ovat mm. taloudellisen kilpailun ja sääntelyn väliset ristiriitatilanteet ja tasapuolisten kilpailuolosuhteiden turvaaminen julkisen ja yksityisen elinkeinotoiminnan välillä.

Kilpailun edistäminen

Kilpailuneutraliteetti

Hankintojen valvonta

Kansainväliset kilpailuasiat

Yksikkö koordinoi viraston EU- ja muuta kansainvälistä yhteistyötä ja edustaa virastoa useissa kansainvälisissä asiantuntijatyöryhmissä.

📱 Puheluiden hinta

Soittaminen ja jonotus KKV:n 0295-alkuisiin numeroihin maksaa lankapuhelimesta soitettuna paikallisverkkomaksun (pvm) ja matkapuhelimesta matkapuhelumaksun (mpm).

Taksa määräytyy soittajan liittymäsopimuksen perusteella. Aikaperusteisen maksun lisäksi operaattori voi veloittaa myös puhelun aloitusmaksun. Soittaminen ei yleensä sisälly ns. puhepaketteihin.