KKV selvittää Go Internationalin ilmoitusta peruuntuneista matkoista

Norjalainen matkanjärjestäjä Go International on lehtitietojen mukaan ilmoittanut asiakkailleen peruuttaneensa perjantai-illasta 13.2. lähtien kaikki lähtönsä Pohjois-Kyproksen lomakohteisiin. Suomessa Go Internationalin matkoja ovat myyneet ainakin Groupon, Top 10 Matkatarjoukset ja Travelbird.

Travelbird on ilmoittanut Kilpailu- ja kuluttajavirastolle (KKV) olevansa tämän viikon aikana yhteydessä kaikkiin siltä matkan ostaneisiin ja palauttavansa sille maksetut rahat asiakkaille.

Groupon on kertonut KKV:lle olleensa jo yhteydessä asiakkaisiin joita asia koskee, ja on jo aloittanut palautusten käsittelyn helmikuun loppuun asti olevien lähtöjen osalta. Groupon työskentelee varmistaakseen, että kaikki Grouponin asiakkaat saavat palautuksen.

Top 10 Matkatarjousten osalta KKV käy vielä neuvotteluja asian selvittämiseksi. Jos kuluttaja on ostanut matkan näiltä yrityksiltä ja maksanut sen luottokortilla, toteutumatta jääneen matkan hintaa voi hakea takaisin myös luotonantajalta eli kortin myöntäneeltä luottokorttiyhtiöltä tai pankilta. Myös pankkikortilla matkansa maksaneiden kannattaa näissä tapauksissa olla yhteydessä pankkiinsa.