Kilpailu- ja kuluttajaviraston johto nimitetty

Hallitus nimitti 20.3.2013 Kilpailu- ja kuluttajaviraston pääjohtajaksi oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Juhani Jokisen seitsemäksi vuodeksi 1.4.2013 alkaen. Vastaavaksi ajaksi kilpailuasioiden vastuualueen ylijohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri, valtiotieteiden maisteri Timo Mattila ja kuluttaja-asioiden vastuualueen ylijohtajaksi sekä kuluttaja-asiamieheksi oikeustieteen kandidaatti Päivi Hentunen.

Jokinen, Mattila ja Hentunen ovat toimineet vuoden alusta saakka samoissa tehtävissä väliaikaisesti. Aikaisemmin Jokinen on työskennellyt työ- ja elinkeinoministeriössä terveen kilpailun edistämisohjelman johtajana, Kilpailuviraston ylijohtajana yli seitsemän vuotta ja viraston muissa johtotehtävissä yli 11 vuotta.

Mattilalla on noin kahdeksan vuoden johtamiskokemus Kilpailuvirastosta ja Hentusella noin 18 vuoden johtamiskokemus Kuluttajavirastosta. Mattila ja Hentunen ovat lisäksi olleet keskeisesti mukana Kilpailu- ja kuluttajaviraston perustamisessa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto aloitti toimintansa 1.1.2013. Kilpailuvirastosta ja Kuluttajavirastosta muodostetun viraston tavoitteena on terveet ja toimivat markkinat. Viraston budjetti vuonna 2013 on 11 miljoonaa euroa. Työntekijöitä sillä on noin 150.