Kuluttajaneuvonnan asiointilomakkeen saavutettavuus

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) pyrkii takaamaan verkkopalvelujensa saavutettavuuden lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta mukaisesti.

Tämä saavutettavuusseloste koskee asiointi.kkv.fi -verkkopalvelua.

Saavutettavuuden tila

Verkkopalvelumme täyttävät lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 vaatimukset osittain. Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Ei-saavutettava sisältö

Jäljempänä mainittu sisältö ei ole saavutettavissa seuraavista syistä:

Lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 noudattamatta jättäminen

Seuraava sisältö ja/tai toiminnot eivät ole vielä vaatimusten mukaisia:

  1. (WCAG 1.4.3) Sivuston tekstin ja taustan välinen kontrasti on osittain riittämätön.
  2. (WCAG 1.4.8) Käyttäjä ei voi valita tekstilohkojen edustan tai taustan värejä. Lisäksi osa tekstiriveistä on yli 80 merkkiä pitkiä.

Puutteita pyritään korjaamaan vuoden 2022 aikana.

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 16.9.2020.

Seloste perustuu omaan arviointiin siitä, täyttääkö verkkosivusto direktiivin (EU) 2016/2102 vaatimukset. Itsearvioinnissa on käytetty apuna validointityökaluja ja ruudunlukuohjelmaa. Selostetta päivitetään ja tarkennetaan kun ongelmia korjataan tai uusia havaitaan.

Selostetta tarkistettiin viimeksi 14.12.2021.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkopalveluissamme? Ilmoita siitä meille ja teemme parhaamme, jotta voimme tarjota tiedot ja sisällöt saavutettavassa muodossa niin pian kuin mahdollista! Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: viestinta(at)kkv.fi.

KKV:n verkkopalvelujen, apureiden ja asiontikanavien saavutettavuudesta ja palautteiden käsittelystä vastaa KKV:n viestintä.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautteen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-sivustolla kerrotaan, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)