Air Finlandin konkurssiin liittyvät korvaukset maksetaan hakijoille

Korkein hallinto-oikeus on 3.2.2015 hylännyt Air Finlandin konkurssin korvauspäätöksiä koskevat valitukset. Korvausten maksaminen hakijoille voidaan näin ollen aloittaa. Maksuaikataulu selviää lähipäivinä ja siitä tiedotetaan erikseen.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (aikaisemmin Kuluttajavirasto) käsitteli syksyllä 2012 lentoyhtiö Air Finlandin konkurssiin liittyen noin 3 000 hakemusta ja teki niistä korvauspäätökset saman vuoden lopulla. Osa Air Finlandin asiakkaista oli tyytymättömiä päätöksiin ja teki niistä hallinto-oikeuksiin valituksia. Osasta hallinto-oikeuksien kesällä 2014 antamista päätöksistä valitettiin edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kuluttajille ei ole voitu maksaa korvauksia, koska ensin on pitänyt odottaa, että kaikki päätökset ovat saaneet lainvoiman ja niistä tehdyt valitukset on käsitelty loppuun. Korkein hallinto-oikeus on 3.2.2015 hylännyt valitukset, joten korvausten maksaminen voidaan aloittaa. Korvausprosentti on alkuperäisen päätöksen mukainen, eli noin 69,5%.

KKV toimittaa tiedot korvauksensaajista vakuudenantajalle, joka maksaa korvaukset oman aikataulunsa puitteissa. Maksuaikataulusta tiedotetaan lähipäivinä.

Lue lisää:
Air Finlandin konkurssi: Väliaikatietoa korvausten maksamisesta, KKV:n tiedote 13.11.2014