Google parantaa käytäntöjään internet- ja mobiilipeleissä – Applen kanssa neuvottelut jatkuvat

Kuluttajat ovat valittaneet internet- ja mobiilipelien käyttöön liittyvistä ongelmista monissa EU-maissa. Kuluttajille on tullut yllätyksenä, että ilmaisena markkinoidut pelit ovatkin sisältäneet maksullisia toimintoja.  Etenkin lapset ovat voineet tehdä peleissä huomattavan isoja laskuja vahingossa tai ilman vanhempien hyväksyntää.

Suomen kuluttaja-asiamies on toiminut yhdessä Euroopan komission ja EU-maiden kuluttajaviranomaisten kanssa vahvistaakseen kuluttajansuojaa internet- ja mobiilipeleissä.

Googlen kanssa neuvottelut ovat johtaneet hyviin tuloksiin ja Google onkin sitoutunut useisiin muutoksiin. Se ei esimerkiksi käytä enää sanaa ”ilmainen”, jos peleissä on sovellusten kautta tehtäviä ostoja.

Google on myös muuttanut oletusasetuksiaan siten, että jokainen sovelluksen kautta tehtävä ostos on hyväksyttävä erikseen, ellei kuluttaja itse ole muuttanut asetuksia. Applen kanssa EU-maiden kuluttajansuojaviranomaiset jatkavat keskusteluja, sillä se ei ole esittänyt konkreettisia muutosehdotuksia kaikkiin esiintuotuihin ongelmiin.

Lue lisää Euroopan komission lehdistötiedotteesta: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-847_fi.htm