KKV hyväksyi Keskon ja Autocarreran yrityskaupan

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi 24.11.2016 yrityskaupan, jossa Kesko Oyj:n omistama VV-Auto Group hankkii Oy Autocarrera Ab:n.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) arvion mukaan yrityskauppa ei olennaisesti estä kilpailua Suomen markkinoilla. Yrityskaupan myötä tapahtuva markkina-osuuden lisäys on vähäinen, ja markkinoille jää yrityskaupan jälkeenkin muita kilpailevia toimijoita.

VV-Auto kuuluu Kesko-konserniin, jonka emoyhtiö on Kesko Oyj.  VV-Auto tuo Suomeen Volkswagen-, Audi- ja SEAT-henkilöautoja.  Lisäksi VV-Auto maahantuo Volkswagen-hyötyautoja sekä MAN kuorma- ja linja-autoja. VV-Auton tytäryhtiö VV-Autotalot Oy harjoittaa näiden tuotteiden vähittäiskauppaa ja jälkimarkkinointia.

Autocarrera harjoittaa henkilöautojen ja kevyiden moottoriajoneuvojen vähittäiskauppaa ja on Suomen ainoa Porsche-merkkisten henkilöautojen maahantuoja.

Autojen maahantuonnin ja myynnin lisäksi VV-Auto ja Autocarrera tarjoavat huolto-, korjaus- ja varaosapalveluja.

KKV:n antamaan päätökseen sisältyy osapuolten liikesalaisuuksia. Päätös voidaan julkaista vasta sen jälkeen, kun liikesalaisuudet on poistettu eli noin kahden viikon kuluttua.

Julkinen versio päätöksestä

Lisätietoja: tutkija Laura Kauppila, p. 029 505 3335.