Sari Hiltunen johtajaksi Kilpailu- ja kuluttajavirastoon

Varatuomari Sari Hiltunen aloittaa johtajana Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) kilpailuasioiden vastuualueella 16.3.2023. Hiltunen on tunnettu ja arvostettu kilpailuoikeusjuristi, jolla on pitkä asianajokokemus. Hän tulee vahvistamaan KKV:n kilpailuvastuualueen päätöksentekoa ja analyysiä kilpailuoikeudellisissa ja -poliittisissa asioissa.

Sari Hiltusella on noin 30 vuoden kokemus kilpailuasioista ja yli 20 vuoden kokemus asianajotoiminnasta. Hän on toiminut muun muassa asianajotoimisto Castrén & Snellmanilla 15 vuotta osakkaana sekä 6 vuotta hallituksessa, johtoryhmässä ja Kilpailuoikeus ja julkiset hankinnat -palvelun johtajana. Viime vuodet hän on toiminut neuvonantajana ja kilpailuoikeuden asiantuntijana oman yrityksensä kautta. Hiltunen on työskennellyt 1990-luvun loppupuolella myös Kilpailuvirastossa sekä kauppa- ja teollisuusministeriössä.

KKV on innoissaan saadessaan Sari Hiltusen vahvistamaan asiantuntijajoukkoaan.

”Sari tuo virastoon ja erityisesti kilpailuvastuualueen työhön vahvaa osaamista ja näkemystä sekä uutta näkökulmaa”, sanoo KKV:n kilpailuasioiden vastuualueen ylijohtaja Timo Mattila.

”KKV:ssä yhdistyvät erinomainen asiantuntijayhteisö ja yhteiskunnallisesti merkityksellinen työ markkinoiden toimivuuden varmistamiseksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Olen työskennellyt yksityisellä puolella neuvonantajana jo yli 20 vuotta ja on innostavaa vaihtaa näkökulmaa ja oppia uutta”, toteaa Sari Hiltunen.

Sari Hiltunen tulee KKV:ssä konsultoimaan viraston kilpailuasioiden vastuualuetta haastavissa kilpailu- ja hallinto-oikeudellisissa sekä kilpailupoliittisissa kysymyksissä. Tehtäviin kuuluu myös muun muassa neuvoa ja tukea virastoa oikeudenkäynneissä.

Timo Mattila

Ylijohtaja, kilpailuasioiden vastuualue