Vaihtoauton luovuttaminen

Jos autokaupan yhteydessä annetaan käytössä oleva auto vaihdossa, sen arvo lasketaan osaksi kauppahintaa. Vaihtoauton hinta merkitään kauppasopimukseen.

Vaihtoauton luovuttaminen autoliikkeeseen

Jos autokaupan yhteydessä annetaan käytössä oleva auto vaihdossa, sen arvo lasketaan osaksi kauppahintaa.

Vaihtoauton hinta merkitään kauppasopimukseen.  Jos vaihtoauton arvoa alennetaan tiedossa olevien vikojen takia, myös viat on syytä kirjata täsmällisesti kauppasopimukseen.

  • Autoliike ei voi jälkikäteen vedota sellaiseen vikaan tai puutteeseen, jonka olisi voinut normaalissa tarkastuksessa havaita.

  • Autoliike saattaa ennen vaihtoauton luovutusta pyytää sinulta kirjallisen selvityksen tai sitoumuksen esimerkiksi autosi kunnosta ja huolloista. Jos olet epävarma kysytyistä asioista, kerro tämä myyjälle. Älä allekirjoita tietoja, joista et ole varma.

  • Autosi kuntoon liittyvät varaumat saattavat vaikuttaa auton vaihtoarvoon, mutta antamalla riittävät tiedot autoliikkeelle, säästyt varmemmin jälkivaatimuksilta. Asiakkaalta pyydetyt selvitykset eivät vapauta autoliikettä suorittamasta asianmukaista tarkastusta vastaanottamilleen autoille.

  • Vaikka myyjä ei vaatisi erillistä selvitystä vaihtoautosta, kerro sellaisista tiedossasi olevista vioista, joita myyjä ei voi ennakkotarkastuksessa havaita. Ilmoitetut viat kannattaa kirjata kauppasopimukseen. Tällaisia vikoja voivat olla esimerkiksi satunnaisesti syttyvät vikavalot tai ajoittain esiintyvät ylimääräiset äänet. Ennen luovutusta ilmoitettujen vikojen perusteella vaihtoauton vastaanottanut autoliike ei voi jälkikäteen esittää vaatimuksia.