KKV hyväksyi K-Caaran ja LänsiAuton yrityskaupan

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) hyväksyi 8.2.2019 yrityskaupan, jossa K Caara Oy hankkii Länsiauto Oy:n Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnat Kouvolassa, Kotkassa ja Lappeenrannassa.

K Caara Oy on Kesko Oyj:n tytäryhtiö. K-Caara harjoittaa K-ryhmään kuuluvan K Auto Oy:n maahantuomien uusien henkilö- ja hyötyautojen sekä vaihtoautojen vähittäismyyntiä, sekä tarjoaa jälkimarkkinointipalveluja pääkaupunkiseudulla ja Turussa. K-Auto maahantuo ja markkinoi Suomessa muun muassa Volkswagen-konsernin Volkswagen-, Audi- ja SEAT-henkilöautoja sekä Volkswagen-hyötyautoja.

Länsiauto Oy harjoittaa muun muassa uusien ja käytettyjen autojen sekä autotarvikkeiden kauppaa ja maahantuontia sekä autojen korjaus- ja huoltotoimintaa.

KKV:n arvion mukaan yrityskauppa ei olennaisesti estä tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla. Yrityskaupan osapuolilla ei ole päällekkäistä toimintaa millään paikkakunnalla. Valtakunnallisella tasolla päällekkäisyyttä on ainoastaan jälleenmyyntitasolla, jossa toimii laaja joukko muita kilpailijoita.

KKV:n antamaan päätökseen sisältyy osapuolten liikesalaisuuksia. Päätös julkaistaan sen jälkeen, kun liikesalaisuudet on poistettu.

Julkinen versio päätöksestä

Lisätietoja: Erikoistutkija Pontus Ranta, p. 029 505 3747
etunimi.sukunimi@kkv.fi

Kilpailulain mukaan yrityskauppa on ilmoitettava KKV:lle, jos yrityskaupan osapuolten yhteenlaskettu liikevaihto ylittää 350 miljoonaa euroa ja vähintään kahden yrityskaupan osapuolen Suomesta kertynyt liikevaihto ylittää kummankin osalta 20 miljoonaa euroa. KKV hyväksyy yrityskaupan, jos siitä ei aiheudu kilpailulaissa mainittuja haitallisia vaikutuksia. KKV puuttuu yrityskauppaan, jos viraston selvitys osoittaa, että toteutuessaan yrityskauppa estäisi olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla erityisesti siitä syystä, että yrityskaupalla luotaisiin määräävä markkina-asema tai vahvistettaisiin sitä.

Lue lisää yrityskauppavalvonnasta.