Matkustusrajoituksia lievennettiin – kuluton peruutusoikeus ei koske enää kaikkia maita

Hallitus lievensi koronaan liittyviä matkustusrajoituksia niin, että Norjaan, Tanskaan, Islantiin ja Baltian maihin voi matkustaa 15. kesäkuuta alkaen. Matkapakettien kuluton peruutusoikeus ei koske enää matkoja näihin maihin. Matkaa ostaessa kannattaa tarkistaa matkan muutos- tai peruutusehdot.

Hallitus linjasi viime viikolla sisärajavalvonnan osittaisesta jatkamisesta sekä ulkorajaliikenteen rajoittamisesta 14. heinäkuuta 2020 asti. Lähimatkailun rajoituksia puretaan niin, että Norjaan, Tanskaan, Islantiin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan voi matkustaa 15. kesäkuuta alkaen. Tämä tarkoittaa sitä, että matkapakettien kuluton peruutusoikeus ei ole voimassa näihin maihin.

Sen sijaan oikeus matkan kuluttomaan perumiseen pysyy voimassa muuten, sillä ulkoministeriö suosittelee edelleen välttämään matkustamista muualle kuin Norjaan, Tanskaan, Islantiin ja Baltian maihin. Oikeus matkojen peruuttamiseen perustuu matkapakettilakiin.

Matkustusrajoitukset voivat lieventyä kesän aikana, jos epidemiatilanne sen sallii. Nyt matkaa ostaessa kannattaakin tarkistaa, minkälaiset kuluttomat muutos- tai peruutusehdot koskevat matkaa.

Lisää aiheesta: