Tilaamattomien tuotteiden laskutus, perintä

Päivämäärä

26.10.2015

Diaarinumero

Useita diaarinumeroita

Osapuolet

Alektum Oy

Tiivistelmä

Kuluttaja-asiamies on saanut lukuisia ilmoituksia, joiden mukaan Alektum Oy perii oikeudessa perusteettomia saatavia. Kuluttaja-asiamies on avustanut 17 velkomuskanteen kohteeksi joutunutta kuluttajaa eri käräjäoikeuksissa. Toistaiseksi kaikki velkomuskanteet on hylätty.

Perintätoimisto Alektum Oy oli ostanut puhelinmyyntiyhtiö Westerfield AG:lta ja MMBG AG:lta (Media Marketing Business Group) suuren määrän kuluttajiin kohdistuvia saatavia ja laittanut vireille lukuisia velkomuskanteilla ympäri Suomea. Kuluttaja-asiamies oli huomauttanut useita kertoja kyseisiä puhelinmyyntiyhtiöitä harhaanjohtavasta markkinoinnista ja asiakaspalvelun puutteista.

Kuluttajat olivat tulleet tietämättään sidotuiksi toistaiseksi voimassa olevaan sopimusuhteeseen, kun he olivat tilanneet ilmaisen näyte-erän tai tutustumispaketin. Koska puhelinmyyntiyhtiöiden toimintaan liittyvät epäselvyydet ja puutteet ovat sopimuksen kannalta merkityksellisiä, kuluttaja-asiamies avustaa kuluttajia oikeudenkäynnissä. Avustuspäätöksiä tehdään sitä mukaa, kun epäselviä tapauksia tulee kuluttaja-asiamiehen tietoon.