Selvitä oletko tilannut vain tutustumispakkauksen

Tarkista alla olevien esimerkkien avulla, oletko tilannut pelkästään tutustumispakkauksen, vai oletko sitoutunut myös jatkolähetyksiin ja siten velvollinen maksamaan niistä? Jos olet tilannut vain tutustumispakkauksen, sinun ei tarvitse maksaa jatkolähetystä. Jos et mielestäsi ole maksuvelvollinen, tee yritykselle kirjallinen reklamaatio.

Tutustumispakkaus puhelinmyyjältä

Esimerkki: Tilasin puhelinmyyjältä pelkästään kokeilupakkauksen, mutta aloinkin saada maksullisia jatkolähetyksiä. Myyjän mukaan olin sitoutunut pidempään ja kalliimpaan tilaukseen.

Jos puhelinmyyjä antaa ymmärtää, että kyse on ainoastaan kertaluontoisen näytepakkauksen tilaamisesta, sopimusta jatkotilauksesta ei synny. Toisin sanoen, pitkäkestoisen tilauksen markkinoinnissa myyjän pitää kertoa selkeästi tilauksen kestosta. Jos yritys ei voi osoittaa laskua aiheelliseksi, esimerkiksi puhelinkeskustelun nauhoitteella, sinun ei tarvitse maksaa laskua, eikä sinulta voida vaatia tuotteen palauttamista.

Tutustumispakkaus verkkokaupasta

Esimerkki: Yritys mainosti verkkosivuillaan erittäin edullista näytepakkausta, jonka tilasin. Myyjän mukaan olen kuitenkin sitoutunut kalliisiin jatkolähetyksiin laittamalla rastin ruutuun.

Jos mainos antaa ymmärtää, että kyse on ainoastaan kertaluontoisen kokeilupakkauksen tilaamisesta, sopimusta jatkotilauksesta ei synny. Jatkolähetyksen lasku on perusteeton eikä sitä tarvitse maksaa, jos tilauksen kannalta olennaiset tiedot, kuten tilauksen kesto, on piilotettu sopimusehtoihin.