Saija Kivimäki – Kuluttajien aseman puolustaja

Pidämme viranomaisena huolen yrityksien ja kuluttajien välisen valtasuhteen tasapainosta. Puolustamme kuluttajien asemaa ja varmistamme, etteivät heikommat jää jalkoihin. Koen työni tarpeelliseksi erityisesti taloudellisesti haastavina aikoina, jolloin on entistä tärkeämpää, että kuluttajanoikeudet toteutuvat.

Tehtäväni liittyvät erityisesti markkinoinnin ja sopimusehtojen valvontaan ja valvontatapausten käsittelyyn. Käytännössä arvioin esimerkiksi alennusmarkkinoinnin tai puhelinmyynnin lainmukaisuutta. Valmistelen kuluttaja-asiamiehen ohjeistuksia ja olen mukana niiden viestimisessä eri kanavissa. Annan myös medialle haastatteluja ja vastaan yritysten tiedusteluihin.

Pidän siitä, että työnkuvani on erittäin monipuolinen ja saan vaikuttaa työtehtäviini oman kiinnostukseni pohjalta. Kirjoitan mielelläni, ja olen tehtävissäni päässyt kehittämään kirjoitustaitojani entisestään.

Mielekkäät työtehtävät syventävät osaamista

Olen työskennellyt opiskeluajoista lähtien kuluttaja-asioiden parissa enkä osaa kuvitella tekeväni muuta. Työni on edelleen erittäin mielenkiintoista ja motivoivaa. Tämä on ikään kuin kutsumusammatti, jossa saan tehdä omien arvojeni mukaista työtä.

Aloitin kuluttajaneuvojana vuonna 2007. Tämän jälkeen työskentelin neuvojana ja lakimiehenä Euroopan kuluttajakeskuksessa. Siirryin nykyiseen työhöni kuluttaja-asiamiehen valvontaan keväällä 2018.

Muuttuvassa maailmassa on kiinnostavaa, miten jo osittain iäkäskin voimassa oleva juridiikka taipuu nykypäivään ja millä tavoin esimerkiksi uusia markkinointimenettelyjä säännellään. Koen silti, että urani ensimmäisistä päivistä asti opittuja asioita pystyy hyödyntämään vielä tänäkin päivänä ja ne opit ovat kullanarvoisia.

Erityisen hienoa KKV:ssä ovat loistavat työkaverit. Meillä on pitkän linjan osaajia sekä upeita ja fiksuja nuoria, jotka tuovat työhön tuoretta näkökulmaa.

KKV:ssä saan itselleni mielekkäitä työtehtäviä, jotka syventävät osaamistani. Haluan kehittyä nimenomaan asiantuntijana enkä ole niinkään kiinnostunut esihenkilötehtävistä.

"KKV:n turvallinen työyhteisö kannustaa ja tukee työntekijän omia uraan liittyviä tavoitteita."

Joustava etätyö mahdollistaa myös lemmikin hoitamisen

Vastapainoa työlle tuo Helli-koiramme kanssa touhuilu. Ilman KKV:n joustavia etätyökäytäntöjä emme olisi voineet ottaa tätä perheenjäsentä, sillä työpäivät matkoineen olisivat tarkoittaneet sille liian pitkää yksinoloa.

Olen myös löytänyt töiden parista elämänkumppanini. Meitä yhdistää työn lisäksi innostus ulkoiluun ja sienestämiseen. Varsinkin viikonloppuisin teemme paljon retkiä meren äärelle ja kansallispuistoihin.