Anna Reimers

Olen Anna Reimers ja opiskelen viidettä vuotta Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Työskentelin harjoittelijana KKV:n kuluttajavastuualueella keväällä ja kesällä 2023. Työtehtäväni liittyivät ennen kaikkea perintään ja kuluttajaluottoihin.

Uusia näkökulmia ja yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa

Harjoitteluni aikana olen oppinut paljon uutta kuluttajaoikeudellisesta sääntelystä ja kattavien oikeudellisten selvitysten laatimisesta. Viraston sisäisten työtehtävieni lisäksi olen myös päässyt tekemään yhteistyötä valtion muidenkin viranomaisten kanssa, mikä on ollut hyvin avartavaa.

Käytännön kokemus täydensi teoreettista tietämystä

Harjoittelussa saamani kokemus kuluttajaoikeuden käytännön soveltamisesta on täydentänyt mielestäni mainiosti opintojeni kautta hankkimaani teoreettista osaamista. Olen saanut konkreettisia näkökulmia keskeisiin kuluttajaoikeudellisiin säännöksiin ja kysymyksiin. Lisäksi tiedonhaku-, tiedonjäsentely- ja tiimityöskentelytaitoni ovat kehittyneet paljon, mistä taas on hyötyä opinnoissanikin.

Uusia oppeja ja asiantuntevia kollegoja

Parasta harjoittelussani ovat ehdottomasti olleet uuden oppiminen ja mukava työyhteisö. Olen päässyt työskentelemään erittäin kivassa ja osaavassa asiantuntijatiimissä, minkä ansiosta olen oppinut paljon lainsäädännön soveltamisesta kollegoiltani. Työ on ollut motivoivaa ja mielenkiintoista ja voin todeta, että harjoitteluni on ollut antoisa.

Kenelle suosittelisit KKV:ta harkkapaikkana? Miksi?

Suosittelen KKV:ta harjoittelupaikaksi kaikille, jotka ovat kiinnostuneet tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä. Työtehtäväni ovat olleet monipuolisia ja ne ovat aidosti tuntuneet merkityksellisiltä, sillä niissä esiintyneet aiheet ovat olleet alituisesti ajankohtaisia ja keskittyneet kuluttajille merkittäviin asioihin.