Huijaukset

Huijatuksi voi joutua kuka tahansa. Asiasta ei ole syytä vaieta vaan puhumalla voit auttaa muita. Ilmoita huijauksesta viranomaisille.

Yleensä huijaukset on suunniteltu ja toteutettu niin huolellisesti, että huijauksen kohteeksi voi joutua kuka tahansa.

Jos olet joutunut tai epäilet joutuneesi huijatuksi, ryhdy selvittämään asiaa viivyttelemättä.

Huijatuksi voi joutua kuka tahansa. Asiasta ei ole syytä vaieta vaan puhumalla voit auttaa muita.

Tilausansassa sinut erehdytetään tekemään pitkäkestoinen tilaussopimus, jonka perusteella lähetetään laskuja tai veloitetaan tiliä.

Verkko-ostoksilla kannattaa olla tarkkana, sillä markkinoilla on myös epäluotettavia toimijoita.

Ihmetuotteilla tarkoitetaan tuotteita, joiden ominaisuuksista annetaan katteettomia lupauksia.

Tietojenkalastelun tavoitteena on saada henkilötietoja, verkkopankkitunnuksia, maksukorttien tietoja tai tietokoneiden ja ohjelmistojen käyttäjätunnuksia.

Vaikka huijauksen uhriksi voi joutua kuka tahansa, varsinkin iäkkäämmillä ihmisillä on erityinen riski joutua huijausyrityksen kohteeksi.

Hyväntekeväisyyshuijauksissa käytetään hyväksi ihmisten auttamishalua. Älä anna rahaa, jos keräyksen asianmukaisuudesta herää pienikin epäilys.

Tarjottiinko sinulle ainutlaatuista tilaisuutta ansaita paljon rahaa helposti ja nopeasti? Tai sijoitusehdotuksen, joka kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta?

Lomaosakkeiden ja klubijäsenyyksien myyntihuijauksia esiintyy yleensä etelän rantakohteissa. Osakkeiden jälleenmyyntihuijauksia esiintyy kotimaassakin.

Pimeillä käytännöillä – englanniksi dark patterns – tarkoitetaan erilaisia käyttöliittyminen rakenteen suunnittelussa käytettyjä keinoja.