1
Tee valitus yritykselle:
Reklamaatioapuri
2
Jos valitus yritykselle ei tuota tulosta, ota yhteyttä neuvojaan:
Täytä lomake tai soita p. 029 505 3050 (pvm, mpm)

Toimintaohjeita kuluttajille

Huom! Torstaina 18.11.2021 kuluttajaneuvonnan puhelinneuvonta on avoinna klo 9–12. Perjantaina 19.11.2021 puhelinneuvonta on kiinni koulutuksen vuoksi.

Jos kysymyksesi liittyy koronavirukseen, luethan ensin vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysytyt kysymykset matkustamisesta ja liikenteestä

Usein kysytyt kysymykset tapahtumista ja palveluista


Selvität asiasi kuluttajaneuvonnassa sujuvasti, kun etenet seuraavassa järjestyksessä:

1. Tee valitus yritykselle

Ota aina ensin yhteyttä yritykseen, jonka kanssa olet tehnyt kaupat. Tee reklamaatio mahdollisimman pian virheen havaitsemisesta ja pyri neuvottelemaan sopivasta hyvityksestä. Vaatimus kannattaa tehdä kirjallisesti.

2. Ota yhteyttä kuluttajaneuvontaan

Jos valituksesi yritykselle ei tuota toivomaasi tulosta, ota yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Kuluttajaneuvonnasta saat maksutta opastusta ja sovitteluapua riitatilanteessa. Lisätietoa kuluttajaneuvonnan palveluista

Kuluttajaneuvonnassa voit asioida puhelimitse soittamalla numeroon 029 505 3050 (ma, ti, ke, pe klo 9–12, to 12–15), puheluiden hinta.

Huom! Torstaina 18.11.2021 kuluttajaneuvonnan puhelinneuvonta on avoinna klo 9–12. Perjantaina 19.11.2021 puhelinneuvonta on kiinni koulutuksen vuoksi.

Puhelinpalveluun kannattaa jättää soittopyyntö, jolloin sinun ei tarvitse jäädä jonottamaan, vaan neuvoja soittaa takaisin. Puheluihin vastataan soittojärjestyksessä, joten neuvojan takaisinsoitto voi tulla nopeastikin. Soittopyyntöä ei ole mahdollista jättää salaisesta numerosta soittaessa.

Otathan asiaan liittyvät paperit valmiiksi esille, kun soitat kuluttajaneuvontaan.Konsumentrådgivning på svenska

Jos asiasi on jo käsittelyssä kuluttajaneuvonnassa ja olet saanut neuvojan suorat yhteystiedot, saat nopeimmin vastauksen kysymykseesi ottamalla yhteyttä suoraan asian käsittelijään puhelimitse tai sähköpostilla.

Voit asioida kuluttajaneuvonnan kanssa myös sähköisesti yhteydenottolomakkeella.

Neuvoja vastaa yhteydenottoon puhelimitse tai sähköpostilla viimeistään viiden työpäivän kuluessa. Vastauksen saat pääsääntöisesti puhelimitse. Soitto tulee 029-alkuisesta numerosta tai soittajana saattaa näkyä "tuntematon numero".

Ajankohtaista

Lisää ajankohtaisia