Verkkokaupasta ostetun tavaran käyttöönotto tai kokeileminen

Suurimmalla osalla verkkokauppaostoksista on peruuttamisoikeus tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Se, miten käsittelet tavaraa otettuasi sen vastaan, vaikuttaa kuitenkin siihen, onko sinulla oikeus peruuttamistilanteessa saada koko tavarasta maksamasi summa takaisin. Keskeisin merkitys on sillä, oletko vain tutustunut tavaraan vai ottanut sen käyttöön. 

Tavaraan tutustuminen ei vaikuta peruuttamisoikeuteesi

Kun olet tilannut verkkokaupasta tavaran, saat yleensä avata tai purkaa pakkauksen ilman, että menetät oikeuttasi perua ostoksen

  • jotta voit tarkastaa tavaran ominaisuudet ja toimivuuden (muun muassa onko tavara ehjä, vastaako tavara sitä, mitä siitä kerrottiin verkkokaupassa)
  • tutustuaksesi tavaraan samaan tapaan kuin myymälässä (muun muassa vaatteen sovittaminen, jotta näkisit, onko koko sinulle oikea).

Jos kuitenkin haluat saada suorittamasi maksun kokonaan takaisin peruuttamistilanteessa, sinun on pidettävä vastaanottamasi tavara olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä.

Jos otat tavaran käyttöön ja tavaran arvo alenee, et saa kaikkia rahoja takaisin

Jos pelkän tavaraan tutustumisen sijaan otat tavaran käyttöösi ja päätät tämän jälkeen käyttää peruuttamisoikeuttasi, joudut vastaamaan tavaran arvon alentumisesta, etkä saa suorittamaasi maksua kokonaan takaisin. Jos tavara on muuttunut käyttämisen vuoksi myyntikelvottomaksi, myyjä voi kieltäytyä kokonaan palauttamasta maksamaasi summaa.

HUOM! Et joudu vastaamaan tavaran käytöstä johtuvasta arvonalennuksesta, jos myyjä ei ole kertonut ennen verkkokauppaostoksen tekemistä peruuttamisoikeuden käyttämistä koskevista ehdoista, määräajoista ja menettelyistä.