Virheestä vastaava taho
Hyvityksen vaatiminen
Virheestä vastaava taho
Ilmoitus matkapaketin virheestä on tehtävä ensisijaisesti matkanjärjestäjälle. Virheilmoituksen voi tehdä myös matkanvälittäjälle, jonka on toimitettava ilmoitus ilman aiheetonta viivytystä matkanjärjestäjälle.
Matkanjärjestäjä on vastuussa koko matkapaketista, esimerkiksi matkaan kuuluvista palveluista kuten kuljetuksista ja majoituksesta. Vastuuta ei voi siirtää matkapaketin kokoamiseen tarvittaville alihankkijoille, kuten kuljetusyhtiölle, majoitusliikkeelle tai toiselle matkatoimistolle.
Matkustajan on ilmoitettava virheestä matkanjärjestäjälle ilman aiheetonta viivytystä, jotta matkanjärjestäjällä olisi mahdollisuus korjata virhe. Jos matkustaja ilmoittaa vasta matkan jälkeen virheestä, joka olisi voitu korjata ennen matkaa tai matkan aikana, hän voi menettää oikeutensa hinnanalennukseen tai vahingonkorvaukseen.
Hyvityksen vaatiminen
Yksilöi valituksessasi asia, josta haluat vaatia hyvitystä. Esitä myös selkeä hyvitysvaatimuksesi. Matkanjärjestäjän on suoritettava korvaus matkustajalle ilman aiheetonta viivytystä.
Virheilmoitus voi olla kirjallinen tai suullinen, mutta matkustajan on tarvittaessa pystyttävä näyttämään toteen, että ilmoitus virheestä on tehty.
Lahjakorttia tai alennusta uuden matkan hinnasta ei tarvitse hyväksyä korvaukseksi.
Reklamaation tekeminen: Voit käyttää valituksen tekemisessä apuna Kilpailu- ja kuluttajaviraston reklamaatiomalleja.
Reklamaation tekeminen yritykselle
Jos matkan ostamisen jälkeen matkatoimiston kanssa ilmenee ongelmia tai valituksesi ei tuota tulosta, kuluttaja voi ottaa yhteyttä:
Jos matka on hankittu suomalaiselta matkatoimistolta, ota yhteyttä kuluttajaneuvontaan, josta saat maksutta opastusta ja sovitteluapua riitatilanteessa.
Kuluttajaneuvonta
Jos matkapaketti on hankittu muusta EU-maasta, Norjasta tai Islannista, ongelmatilanteessa voi ottaa yhteyttä Euroopan kuluttajakeskukseen, joka toimii kuluttajan apuna EU:ssa rajat ylittävissä kuluttajariidoissa.
Euroopan kuluttajakeskus