Vihjaa kartellista tai muusta kilpailunrajoituksesta

Vihjeet kilpailunrajoituksista ovat arvokkaita, kun KKV valvoo markkinoiden toimintaa ja kilpailua. Vihjeiden avulla KKV voi aloittaa tutkinnan kilpailunrajoitusepäilystä. Vihjeen sekä KKV:n vihjeeseen mahdollisesti pyytämiä lisäselvityksiä voi lähettää myös anonyymisti.

Alla olevan linkin kautta voit lähettää vihjeen esimerkiksi seuraavista asioista:

  • kilpailevat yritykset ovat sopineet hinnoista tai jakaneet keskenään markkinoita tai asiakkaita
  • määräävässä markkina-asemassa oleva yritys käyttää väärin markkinavoimaansa
  • toimitus- tai jakelusopimus rajoittaa kilpailua perusteettomasti
  • toimialajärjestö suosittelee jäsenistölleen vähimmäishintoja tai hinnankorotuksia
  • julkisen sektorin elinkeinotoiminnasta aiheutuu kilpailuneutraliteettiongelmia

Voit lähettää vihjelomakkeen joko yhteystiedoillasi tai nimettömänä. Ensisijaisesti toivomme, että täytät myös yhteystietosi. Jos haluat pysyä nimettömänä, valitse vihjelomakkeessa vaihtoehto Haluan antaa lisätietoja nimettömänä. Saat linkin ja salasanan, joiden avulla KKV voi tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä ilman, että henkilöllisyytesi paljastuu.

 

Huom! Lomake ei toimi kunnolla Firefox-selaimella. Käytäthän toista selainta kuten Edgeä, Chromea tai Safaria.

Halutessasi voit olla yhteydessä virastoon myös puhelimitse: vaihde 029 505 3000 (pvm/mpm).

Vihjeiden käsittely KKV:ssa

Virastolle lähetetyt vihjeet ovat ensiarvoisen tärkeitä viestejä markkinoiden toiminnasta. Virasto käynnistää tarvittaessa vihjeiden perusteella tarkemmat tutkimukset. KKV ei vastaa kaikkiin vihjeisiin, vaan arvioi jokaisen vihjeen kohdalla erikseen, ryhtyykö virasto selvittämään sitä tarkemmin. KKV voi aloittaa tutkinnan myös pidemmän ajan kuluttua, kun tietystä aiheesta on kertynyt useampia vihjeitä.

Huomaathan, että virastolle lähettämäsi vihje ei johda sellaisenaan asian vireille tuloon. Asian vireille saaminen edellyttää toimenpidepyynnön tekemistä.

Virastolle lähetetyn vihjeen kautta yritys ei myöskään voi ilmiantaa osallisuuttaan kartelliin ja hakea vapautusta seuraamusmaksusta.