Sopimuksen hintatiedot

Hintatiedot ovat olennainen osa sopimusehtoja. Kuluttajalla on oltava oikeus luottaa siihen, että esimerkiksi markkinoinnissa ilmoitettu hinta on oikea ja hän saa ostaa tuotteen manostettuun hintaan.

Virheellisesti ilmoitettu hinta ei sido myyjää, jos virhe on niin selvä, että kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää kyseessä olevan virheellinen tieto. Näin on esimerkiksi silloin, jos ero ilmoitetun hinnan ja todellisen hinnan välillä on huomattavan suuri tai väärää hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon verrattuna.

Osoitteellinen ja muu suoramarkkinointi

Kuluttajan nimellä ja osoitteella lähetetty yksilöity suoramarkkinointitarjous on sitova. Esimerkiksi kuluttaja voi postimyyntiluettelossa olevalla vastauskupongilla tilata tuotteen luettelossa tarjottuun hintaan. Osapuolten välille on syntynyt sitova sopimus hinnasta, kun kuluttaja täyttää kupongin ja lähettää sen. Myös sähköpostin, matkapuhelimen tai muun yksilöllisen yhteydenoton kautta tulleet tarjoukset ovat sitovia.

Verkkokauppa

Verkkokaupassa ilmoitettu hinta on sitova. Kun kuluttaja on hyväksynyt verkkokaupassa olevan tarjouksen, sitova sopimus on syntynyt. Tarjous on hyväksytty esimerkiksi silloin, kun kuluttaja on tilannut tuotteen verkkosivujen tilauslomakkeella.
Lue lisää: Mainoksen virheen oikaisu

Bonusedut ja kylkiäiset

Kuluttajalla on oikeus vaatia luvattua kylkiäistä (alennuskuponki, lahjakortti, bonusetu tms.) luvattuna aikana. Tällainen luvattu etu on osa sopimusta ja edun tarjoaja on sidottu edun arvoon. Yrityksen on hyvitettävä edun arvo, jos tuote on ehtinyt loppua. Toista tuotetta mainostetun kylkiäisen tilalle ei myöskään ole pakko hyväksyä.

Päivitetty 6.5.2014 Tulosta

Linjaukset

Linjaukset sisältävät tietoa säännösten soveltamisesta.