Sopimuksen hintatiedot

Hinnat ovat olennainen osa sopimusehtoja. Sinulla on oikeus luottaa siihen, että markkinoinnissa ilmoitettu hinta on oikea. Selvästi virheelliset hinnat eivät sido myyjää.

Hintatiedot ovat olennainen osa sopimusehtoja. Kuluttajalla on oltava oikeus luottaa siihen, että esimerkiksi markkinoinnissa ilmoitettu hinta on oikea ja hän saa ostaa tuotteen mainostettuun hintaan.

Verkkokaupan hinta on sitova, mutta selvä virhe ei sido myyjää

Verkkokaupassa ilmoitettu hinta on sitova. Kun kuluttaja on hyväksynyt verkkokaupassa olevan tarjouksen, sitova sopimus on syntynyt. Tarjous on hyväksytty esimerkiksi silloin, kun kuluttaja on tilannut tuotteen verkkosivujen tilauslomakkeella.

Virheellisesti ilmoitettu hinta ei sido myyjää, jos virhe on niin selvä, että kuluttajan olisi pitänyt ymmärtää, että kyseessä on virheellinen tieto. Näin on esimerkiksi silloin, jos ero ilmoitetun hinnan ja todellisen hinnan välillä on huomattavan suuri tai väärää hintaa voidaan pitää poikkeuksellisen alhaisena yleiseen hintatasoon verrattuna.

Lue mainoksen virheen oikaisusta

Osoitteellinen ja muu suoramarkkinointi

Kuluttajan nimellä ja osoitteella lähetetty yksilöity suoramarkkinointitarjous on sitova. Kuluttaja voi esimerkiksi postimyyntiluettelossa olevalla vastauskupongilla tilata tuotteen luettelossa tarjottuun hintaan.

Osapuolten välille on syntynyt sitova sopimus hinnasta, kun kuluttaja täyttää kupongin ja lähettää sen. Myös sähköpostin, matkapuhelimen tai muun yksilöllisen yhteydenoton kautta tulleet tarjoukset ovat sitovia.

Yrityksille